mandag den 30. april 2012

Lohses Bibelguide

Lohse har udgivet bogen "Lohses Bibelguide" skrevet af Mike Beaumont. Bogen er tænkt som en introduktion til Bibelen. Den giver en oversigt over bibelens bøger og begivenheder. På 125 sider kommer man omkring hele Bibelen
Bogen er opdelt tematisk, hvilet giver et godt overblik, hvad der også er meningen med bogen.
Et gennemgående træk ved de enkelte afsnit er at der fokuseres på nøglebegreber i de forskellige bøger; Det giver en "retning" at læse efter.

En stor styrke ved bogen er dens mange kort, hvor der også er mange detaljer; Hvordan er Israels land rent topologisk, Hvor var de forskellige dommere, og mange andre informative kort findes der også i den.

Sammen med egentlig oversigt over bibelen er der også forskellige temasider;  Johannes Døber, Maria  får hver en side, og Jesus får - naturligvis - god plads. Igen får vi een god introduktion til det land Jesus levede i; Penge, Økonomi, Mad på Jesu tid får vi et kort indblik i.
Meget af det har man set før, men der er også kort, som jeg aldrig før har set; Fx kort over hvor Jesus gjorde de forskellige undere;
Paulus introduceres også  både biografisk - hvem hvad han, hvad var hans fortid, osv - men også geografisk - hvor rejste han  og hvad lavede han i de forskellige byer.

Alt i alt er det en fantastisk flot bog, som hermed er meget anbefalet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar